Mooie overwinning tegen Welborg!

Welborg of de reserve F van AA Gent? Het maakte niet uit, we kunnen het allemaal aan. Niet dat het makkelijk was want Welborg heeft eigenlijk best wel een goed voetballende ploeg. Die mannen hebben een hoop ervaring en kunnen met een bal overweg. Maar ondanks dat namen we de eerste helft in handen. Het begon met wat een wereldgoal had kunnen zijn. Een afstandschot van Niels van net over de middenlijn strandde spijtig genoeg op de deklat. Maar deze kans gaf Niels en de rest van de ploeg vleugels. Er werd goed gevoetbald en na een combinatie werd de eerste goal door Tom J. een beetje onorthodox in doel gewerkt. Even later lieten we ons echter vangen op een counter. Al gaan er stemmen op dat er een reukje van buitenspel aan was. Buitenspel of niet, die man van Welborg wist de 1-1 ferm binnen te sjotten. Maar verder dan dat kwam Welborg toch niet. We namen onmiddellijk het heft terug in handen. Dit resulteerde in nog 2 prachtige goalen van Tom J. en Marc. 3-1 aan den halve. Dit bleek echter ook de einduitslag te worden. De tweede helft hadden we het immers heel wat moeilijker met Welborg. Zeker in het begin wisten ze ons terug tegen eigen doel te duwen en moest Yves V. (Volgende week keeper bij de veteranen en niet bij den Apollo!) een eerste keer gepast tussen komen. Geleidelijk aan wisten we het evenwicht te herstellen en kregen we nog enkele kansen. Maar verder dan een gat in de lucht van Jeroen, die voor de rest een sterke partij speelde, kwamen we echter niet. Op het einde kreeg Welborg nog een dikke kans, maar ook die werd door onze keeper uit doel gehouden. 3-1, een mooi resultaat om volgende week den derby aan te vatten.

Volgende week spelen we den derby! Om 14u00 strijden we weer voor de titel ‘ploeg van ’t stad’. Om 13u30 komen we samen in de sporthal.

Wie niet kan belt af bij Alain.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie