Zondag moeten we er staan

Vorige week hebben we een gesloten training gehouden. Zelfs zo gesloten dat ik er niet bij mocht zijn. Daarom kan en mag ik er niks over zeggen.

Zondag, jawel de dag des Heren, mogen wij Heren van de Veteranen, aantreden tegen onze vrienden van den apollo om te kijken wie ploeg vant stad wordt. Beginnen doen we er aan om 10u in de ochtend. Om 9u30 komen wij samen in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt maakt een gans jaar geen deel uit van de legende.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Toernooiwinst in Millen

Als grote club waren wij rechtstreeks geplaatst voor de halve finale tegen Millen, dat zichzelf ook een grote ploeg vindt. Bij ons stond Yves V nog eens in de goal. En dat hebben we geweten want we kwamen al snel 1-0 achter. Afwerken blijft bij ons een probleempje maar in de tweede helft konden we ons herpakken. Na ongeveer 103 kansen maakte Thomas gelijk. Krystian vond het dan stilaan welletjes en maakte er met 2 doelpunten verdiend 3-1 van. Op naar de finale tegen Luik. Zij hadden tegen een Nederlandse ploeg gewonnen. Met hoeveel weet ik niet en het interesseert mij eigenlijk ook niet. En weer mistten wij weer heel wat kansen. Toch wist Johan er met een fraai schot de 1-0 te maken. Maar zoals zo dikwijls, als wij de goal niet maken valt die aan de overkant. Dit was nu niet anders en dus een 1-1 eindstand. Zou je denken maar in een finale moet er een winnaar zijn en dus kwamen er penalties. Yves V keek de bal over het doel en wij maakten alle 5 de penalties. Niemand minder dan Gert legde de beslissende penaltie mooi in de rechter benedenhoek. Gewonnen dus.

Ploeg:Yves V, Christof, Krystian, Gert, Niels, Johan, David, Jeroen, Tom T, John, Thomas, Bjorn, Mike

Zaterdag hebben we geen match. We spelen onder elkaar en kunnen dan het afwerken oefenen. Om dit te verwezenlijken en om om 15u op het plein te staan komen wij om 14u30 in het nieuwe gedeelte van de sporthal samen. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt krijgt van Kris de ganse avond uitleg over zijn elentrieke fiets.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Top 10 gehaald

Op het zonovergoten tornooi van wiemismeer hebben wij naar het schijnt een top 10 plaats behaald. Het kan ook de 9de plaats geweest zijn maar het kan ook van niet. Zelf heb ik maar twee matchen gezien en die eindigden alletwee 4-4. De eerste tegen ploeg Jefke, waar Jefke meedeed, hadden we eigenlijk rustig kunnen verslaan. We stonden 4-1 voor tot onze Bart H. zich meende te moeten moeien en wat wissels voor de tegenstander doorvoerde. Wonder boven wonder rendeerden die wissels en kwamen ze terug tot 4-4. Tegen de jeugd van KSA werd het een onverhoopte 4-4. Gewicht tegen jong geweld kan al eens verrassend uitdraaien. Voor de rest heb ik niks gezien omdat ik niet daar was. Al bij al toch goed gedaan.

Zaterdag hebben we match in Rosmeer en dit naar gewoonte om 15u. Om dit aanvangsuur te halen komen wij om 14u samen in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet de natuurloop naTuur lopen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van juni zijn…

Ons ere-lid Pieter, hij wordt op 3 juni 84 jaar,

Onze ere-voorzitter Kris, hij wordt op 9 juni 53,

En onze ere-hollanderMike wordt op 20 juni 45 jaar!

Proficiat en Schol!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Nog meer kansen gemist dan er regenbuien zijn.

In Zonhoven geven we een 0-2 voorsprong in extremis, dit betekent op het laatste moment, nog uit handen. We hadden nochthans 0-10 kunnen winnen. Op de keeper, over de goal en alleen voor doel, alles ging derneven. Toegegeven het veld lag erbij alsof ze vlak voor de wedstrijd nog patatten gerooid hadden, dwz geoogst maar zo zeggen ze dat niet bij patatten. Toch kwamen we 0-2 voor in de eerste helft. Ik heb die volledig gezien want ze doen daar de kantien niet open tijdens de wedstrijd, flauwerikken. Ik durfde in de pauze zelfs niet naar de WC te gaan. Doch dit geheel terzijde. Het was Andreas die de score opende. Drie pogingen van onzentwege en uiteindelijk de 0-1. Vlak voor rust scoorde onze gastspeler Wout, die van zijn baas onder de uren mocht sjotten de 0-2. In de tweede helft kregen we dus nog 102 kansen maar scoren deden we niet meer. Zij wel en twee maal met de kop. Hadden wij ook moeten aan denken. Op zo een plein moet ge met hoge ballen werken. Maar goed 2-2 was de einduitslag.

Ploeg: Niels vda, David, Jespen, Krystian, Bjorn, Thomas, Christof, Johan, Gert, Wout, Andreas Ingevallen: Alain Toeschouwers:21 Scheids: S. Cheleotter

Zaterdag spelen we een toernooi: De Wilsmercup. Wij komen om 10u30 aan het plein van Wiemesmeer samen. Om 18 u zullen wij de finale gewonnen hebben en is het ook ongeveer gedaan. Gelieve te appen, gewoon laten weten is dat, als jullie kunnen en wanneer jullie kunnen zaterdag. Als ge dat niet doet moet ge een weerman op sociale media uitkakken.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Ook Caetsbeek moet eraan geloven

In het zonnige Caetsbeek hebben we weer een prachtige zege behaald. 1-3 werd het. Die van Caetsbeek hadden er nochthans goeie moed in. Ze dachten nog onderling een matchke voor onze match onder elkaar te moeten spelen. Kwestie van de automatismen aan te scherpen zeker. Aanvankelijk leek dat ook te lukken. Zij kwamen 1-0 voor. Vanaf dan namen wij het heft in handen. Net voor rusten kwamen we op gelijke hoogte. Niels Vet ( staat voor veteranen want Niels vda- van den apollo deed ook mee) scoorde vanop de stip. Ik ben er voor 1 keer ook zeker van dat het nog in de eerste helft was want Niels Vet en tweede helften. Say no more. Rusten geblazen en tijd voor de supporters om in het prachtig zonnetje een pint te nuttigen. Nu ja het was jupiler maar toch. Na de rust gingen we op ons elan verder en via een strak schot in de rechterbenedenhoek, links voor de keeper, scoorde Jasper de 1-2. Tussendoor raakte de tegenstander ook nog een de lat. Nu ja onze keeper kent zijn goal natuurlijk. Voor de rest nog wat kansen voor ons en uiteindelijk legde Thomas met een prachtig doelpunt de 1-3 vast. Gelukkig waren die van Caetsbeek niet, boeien. Wij daarintegen wel en alweer verdiend gewonnen. En Tom J, hij hield alweer de nul.

Peloeg: Niels vda, Niels Vet, David, Gert, Johan, Bjorn, Christof, Tom T, Jeroen, Jasper, Thomas, Mike Scheids: K Iekenzonderkop Toekijkers: 14

Zaterdag aanstaande spelen wij om 15u te Zonhoven. Om 14u komen wij derhalve samen in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet voor wateroverlast zorgen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Glorieuze zege in Millen

In Millen, het einde van de wereld, hebben we nog eens gewonnen tegen Helchteren. 1-0 werd het maar 0-1 kan ook want ik was er niet dus ik weet niet wie thuisploeg was. En bijgevolg ook niet wie uitploeg was. Doet er niet toe, onze keeper heeft alweer de nul gehouden en naar eigen zeggen was dat Tom J. Drie ballen heeft hij op spectaculaire wijze uit de winkelhaak gezwoven. Weer naar eigen zeggen natuurlijk. Ook kregen wij zeer veel kansen die wij uit medelijden verkwanselden. Moet dat niet verkanselden zijn, of kregen wij kwansen. Nederlands is toch een moeilijke taal. Niet te lang over nadenken want daar scoorde Helchteren. In eigen doel, 0-1 of 1-0, ik kan het niet zeggen zoals hierboven vermeld. En zo wonnen wij oververdiend en hield Tom J de nul. Benieuwd als dat ook nog zal lukken als de Voorzitter en de Erevoorzitter nog eens samen op het plein staan. Top was ook dat we geen enkele bal over de rand van de wereld hebben getrapt. En dat het feestje achteraf goed was weet ik zeker. Toen ik op een onfatsoenlijk uur naar huis ging dacht ik nog auto’s van de veteranen te zien staan.

Ploeg: Tom J en de rest geen idee Scheids: H . Olbewoner Toeschouwers: tent vol

Zaterdag match in Caetsbeek om 15u. Om 14u komen wij tegader in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt krijgt een joef op die moele.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van mei zijn…

Alain, hij wordt op 15 mei 56!

Marcel, hij wordt op 17 mei 69!

Bart, hij wordt op 19 mei 48.

Rudi, hij wordt op 21 mei 55.

Proficiat en Schol!!!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Groots toernooi gehad

Het was weer een prachtig veteranentoenooi. Bedankt iedereen die zijn beste beentje heeft voorgezet. De beloften wonnen het toernooi en Puma-Gym de begeerde sportiviteit. Voorts was er veel volk, mooi weer en een lekkere bbq. Tenslotte werd Tom J, die alweer de nul hield, unaniem verkozen tot voorzitter. Traktatie volgt nog zei hij. Sterk bedankt allemaal.

Zaterdag spelen we in Millen om 18u een match op hun heppening. Om 16u30 komen we samen in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet de hele tent ene geven.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Enorm sterke derde helft

En dan moet gezegd dat de twee andere helften van ons ook fantastisch waren. Zij die erbij waren zagen dat het goed was. Na amper 5 min hadden wij al 0-2 voor kunnen staan. Andreas en Tom T vonden echter een uitstekende keeper op hun weg. En de rest van de wedstrijd kregen we misschien nog wel 6 of 7 kansen maar ze hadden een zeer goede keeper in doel staan. Wij ook want we hadden er ook wel 3, 4 binnen kunnen krijgen. Op de counter want voor de rest zagen we de Tram niet veel. Maar toch won de Tram met 1-0 en dit was onverdiend. Na de match waren wij wel in staat nog een tandje, nee een heel gebit bij te steken. Chips en een hoop stokskes en ook wat bier. Thomas kreeg respect en applaus omdat hij als beste van de heel kantien met de dobbelsteen kon gooien. Tegen 19u30 was het gedaan maar dat leg niet aan ons.

Team: Niels vda, Jeroen, Gert, Johan, David, John, Krystian, Christof, Tom T, Thomas, Andreas Invallers: Mike, Alain Scheids: M Elkmuil Toeschouwers:120

Deze week VETERANENTOERNOOI. Vrijdag vanaf 19u, zaterdag vanaf 10 u en zondag om 11u om alles in goede banen te leiden. Wie niet kan en de toernooiverantwoordelijke niet verwittigt moet het heel weekend badmeester zijn aan het A-plein.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen