Zware hoogtestage moet vruchten afwerpen

Vorig weekend geen match maar een hoogtestage in het bergdorp Houffalize. We vertrokken des morgens in de sporthal ne een jat koffie en ne chocomelk voor de T1, verschil moet er zijn. Met 16 zijn we vertrokken en halfweg ongeveer hadden we een welverdiende plas- en vooral drinkpauze. De eerste pinten en zwaardere varianten werden genuttigd. Sommigen toonden al meteen karakter en dronken een lekkere Brand. Uw verslaggever dronk een donkere Le Fort van 9% omdat hij een Westmalle te zwaar vond. Nu ja na wat gezeik tegen de bomen trokken we verder naar de sneeuw die er volgens Bert met hopen lag. En inderdaad op den brak frituur lag er sneeuw. In Houffalize lag er geen vets sneeuw, getrukkeerde foto wat Bert gekregen heeft, fake nieuws, ook wij ontkomen er niet aan. Aangekomen in onze thuishaven voor de stage, Café Courreur, toepasselijke naam voor een voetbalstage, checkten we in en dan was het tijd voor het middagmaal, pasta volgens eigenaar Pé. Rare pasta bij die Walen dachten we, want ons leek het op forel op een bedje van rijst en enkele gekleurde stengels. Nu goed het was heel lekker en het leek een echte sportmaaltijd, wat weet ik daar nu van. Dan was het tijd voor de eerste en ook enige, tenzij ’s nacht uw bed terug vinden ook een sport is, sporttraining. Pé had lang gezocht, maar hij had uiteindelijk een sporthal ZONDER cafetaria gevonden voor ons. Wedstrijdje zaalvoetbal tussen de jong met een oude doelman, ik dus, tegen douw met een iets jongere keeper, Yves. De jong hebben natuurlijk gewonnen al dan niet dankzij de kieper. De stand weet ik niet meer zeker want boekje niet bij. Trug in ons hotel zat de enige echte Boma aan de toog en waren we dus met 17. Het nuttigen van enkele drankjes begon en na ene bok of 20 kregen we dan een lekkere winterbarbeque. Alles op, dan konden we beginnen met Tony’s Begaaide Kwis. Het niveau van de vragen lag zo hoog dat de aanwezige Nederlands met een lomp gevoel naar bed gingen. Tuur werd uiteindelijk de winnaar en won een half varken. Voor David, die en de wedstrijd en de finale van de kwis verloren had zat er niets anders op dan in de drank te vliegen. Omwille van de teamgeest vlogen wij mee. Er volgde een feestje dat mij deed denken aan een kennel Dalmatiers, veel zwarte vlekken gezien. Na wat pintjes en een citroen- en crème brûlé jenever genoten we van een verdiende nachtrust. Na een stevig ontbijt is de harde kern nog ene of twee gaan drinken bij Nounou en dan trug naar huis. Een geslaagde hoogtestage.

Zaterdag spelen we tegen Hasselt om 15u. Om 14u30 samenkomst in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet de ganse avond, allez tot 21u toch, over moeilijke onderwerpen met slimste veteraan Tuur praten.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van december zijn…

Yves D. wordt op 3 december 40!!!,

Bart H. Hij wordt op 6 december 48 jaar,

Boma, hij wordt op 28 december 67 jaar,

Danny, hij wordt op 30 december 54 jaar!

Proficiat en Schol!!!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Sterspeler opsluiten in de kantien helpt niet

Gingen wij eens ne keer voetballen in Zonhoven en we hebben nog gewonnen ook met 2-3. Onze pint was nog niet leeg en we zaten nog in de kantien, of de 0-1 was al gevallen. Bart scoorde na een volgens Tom T. zeer slechte voorzet van Niels. Tja de beste stuurlui staan aan wal natuurlijk. Daarom dat ik daar ook meestal sta. We domineerden vlot de eerste helft maar scoren deden we niet meer. Dan maar weer de kantien in voor ene Martens pils. Tuur ging zich concentreren in het kleinste kamerke om een gretige invalbeurt te maken. De tegenstander had dit in de mot en probeerde ons te saboteren door de kantien te sluiten en Tuur daar alleen achter te laten. In Zonhoven hebben ze blijkbaar geen veegtelefoons, want ze waren stomverbaasd dat Tuur onze T1 kon bellen. Moest ik daar opgesloten zijn, ja ge kent mij he. Na de bevrijding kregen we ook nog een volgens ons terechte strafschop. Panenka van Kristiaan en dus 0-2. Genoeg dacht den arbiter, ik ga knoeien. Hij gaf de tegenstander twee ( 2 !! ) penalties waarvan er minstens 1 zeer ontercht en lachwekkend was. Zeikzak dacht Niels luidop en een rood kartonnetje verscheen onder zijn neus. Vanachter het al lang niet meer gewassen venstertje van de kleedkamer zag hij dat Johan in de allerlaatste minuut de 2-3 scoorde. Oververdiend. Alweer gewonnen dus. Maar goed dat Kris niet mee was, als hij daar Martens pils gedronken zou hebben zou het ook gene goeie arbiter meer zijn.

Volgende zaterdag hebben we geen wedstrijd. Val dus de T1 niet lastig met te zeggen of ge komt of niet. Als ge de T1 toch verveelt met uw berichten moogt ge de volgende match fluiten met ene bak Martens in uwe gielis. We gaan wel op hoogtestage in Houffalize en vertrekken zaterdag om 10 uur aan de sporthal.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Kip-kap is niet lekker met zwart brood

Alzo sprak onze voorzitter enkele uren voor de kaartwedstrijd. Ja een gewone voetbalwedstrijd hadden we owv een of ander virus niet. Om gecoroniseerde quarantaineplichtige afwezigen ter wille te zijn hier toch een wedstrijdverslag en dit wel van de kaartwedstrijd. Deze ging wel door en onze scheidsrechters Tom en Niels noteerden maar liefst 68 kaarters, handig voor een kaartwedstrijd. Er werden heroische boompjes opgezet en ook gekaart. Zo fel dat Elza iets deed met haar stuk choklaat wat ik zelf nooit zou durven doen. Ik zag zelfs Lelly zelfs de Tzatsiki dansen. Nu ja, hij bewoog als een komkommer. Judith verkocht als een volleerde Hongaarse kommekes Goulashsoep. Kris deelde snejen heitskies uit en ikzelf moest een Carlsberg 0/0 uitdrinken die Jacky verkeerd had getapt. En ik heb niemand zien vechten. Oh ja de winnares van vorig jaar Hanne ging ten onder aan de stress en won niet. Wie hoeveelste is geworden moet dat niet aan mij vragen, ik weet dat niet. En zoals elk jaar hadden we dit jaar ook een winnaar, Jordi, beter gekend als Jordi Vandevoord. Proficiat aan iedereen.

Zaterdag spelen we in Zonhoven op de Waerde om 15u. Derhalve komen we om 14u bij malkander in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet in Houffalize op het dorpsplein anti-waalse gezangen aanheffen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

We moeten het veld breder houden

We hebben de match tegen Nieuwe Kempen met een verdiende 7-0 gewonnen. Mike maakte de 1-0 na een pass van Bart die dus alweer zijn bal af gaf. Jeroen maakte met een lob een wereldgoal. Zijn pa beloofde ene butenuut en die zal nog wel komen. Tuur maakte Ronaldogewijs de 3-0 wat hem vavaf nu de bijnaam Ronny Arturo oplevert. Mike dacht, ik zal Bart een assist terug geven en dus 4-0. Gert maakte de 5-0. Johan zei dat hij de bal nog aanraakte maar na tussenkomst van de plaatselijke VAR vinden wij dat hij gelogen heeft tegen de trouwe supporters. Tuur kopte ook nog de 6-0 binnen en Bart scoorde de 7-0. Vandaar ook de uitslag 7-0. Enig minpunt is dat we te compact speelden want we hebben elkaar besmet met een of ander virus. Volgende keer het veld wat breder houden en wat meer ruimte tussen de linies laten.

Zaterdag is de match tegen Meeuwen geannuleerd wegens corona. Ge hoeft niet om 14.30u aan de sporthal te zijn. Ge wordt deze keer ook niet gestraft als ge de T1 niet verwittigt. De kaartavond gaat wel door en dus 18.30u in de sporthal. Wie negatief is kan aan de kaartavond een positieve bijdrage leveren.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van november zijn…

René, hij wordt op 18 november 77 jaar

en ons Elza wordt op 23 november 81 jaar!

Een hele dikke proficiat en schol!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

3 om te zien in Termien

Alweer een verre wandeling naar het veld, we beginnen het gewoon te worden. Yves D. wil ook eens in het verslag, dus bij deze welkom in het verslag Yves. Met de hulp van 3 apolloboys, waarvoor dank, begonnen we aan de match. Wat meteen opviel was dat Bart zene bal eens afgaf maar er kwam geen doelpunt uit voort. Dat kan ik beter dacht Bart en ja hoor hij scoorde op voorzet van huurling Jo. Meer nog Bart maakte ook nog de 0-2. Voelde hij misschien de hete adem van de gigantische spits op de bank in zijn nek? Johan maakte 0-3 op voorzet van jawel Bart. De bank mocht blijven zitten waar hij zat en al aan de festiviteiten beginnen. In de tweede helft was Termien veel sterker en moesten wij proberen om onze voorsprong te consolideren, ja een moeilijk woord. Dat lukte redelijk goed, want verder dan de 1-3 kwam Termien niet meer. Na deze overwinning en een deugdoende wandeling helemaal terug tot in de kantien barstte het feest los. Tuur had ook nog het idee om bij onze volgende thuismatch ons in de sporthal om te kleden en dan in Wiemismeer te gaan sjotten. Ge doet maar wij volgen wel denk ik.

Zaterdag eerst vergadering om 13u30 en dan match tegen Nieuwe Kempen om 15u. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet op eigen risico een steen door Bart Heyrman zijn nieuw venster gaan gooien.

PS, de T2 verwittigen telt niet want die komt zelf niet te veel.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

1-20

Of heb ik het streepje ergens verkeerd gezet. Van de kantien en ook de kleedkamers was het meer dan 500m, 560m nl. wandelen tot aan de plein. Die kantien behoort trouwens toe aan de schuttersgilde van Koersel. Deze werd officieel gesticht op 6 oktober 1946. De leden legden toen 20 frank samen, nen halven euro voor de snotbellen. Voorzitter werd Louis Tielens en de eerste schutterskoning was Louis Luts, iedereeen heette toen Louis denk ik. In 1954 was er een revolutie om lid te kunnen worden: 100 frank lidgeld-nen halven euro + nog twee euro- plus een eenmalige traktatie van 30 liter bier. Dit is nog eens een idee. Awel vanuit deze kantien met een brok geschiedenis moesten wij 560m wandelen en nog terug ook. Gelukkig was er drank langs de plein en kwam er een prachtige oranje luchtballon overgevlogen. Landen kon niet vanwege een of andere voetbalmatch. Wij zijn allemaal terug in de kantien geraakt maar waar sommigen daarna hebben uitgehangen weet ik niet.

Zaterdag om 15u match in Oud-Termien. Om 14u samenkomst in de Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet een eenmalige traktatie van 50 liter bier geven.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Winnen doen we alleen zonder penalty

En daarom hielden we het op 3-3 tegen Klok Zolder. Waarom ze Klok heten weet ik niet en dat interesseert mij eigenlijk ook niet. Feit is dat we heel veel vollek in hun kleedkamer zagen gaan, maar toch hadden ze maar 3 reserven. Ik denk Carlo dat ge toch eens in de kleedkamer moet gaan kijken, want volgens mij zitten daar nog een stuk of 10 Klokse Zoldenaren. De wedstrijd dan, bij de eerste de beste tegenaanval vloerden de bezoekers onze gelegenheidsdoelman Niels. 0-1 dus. Dan scoorde onze alomtegenwoordige Mike de verdiende 1-1, want laten we wel zijn, en dat we wel zijn, we waren de betere ploeg. Toch tegen het spelbeeld in werd het 1-2. Een helder moment van den arbiter dan die ons een terechte penalty gaf. 2-2 Christiaan en weg overwinning want we winnen alleen zonder penalty. Iemand dacht dat het koekoeksklok Zolder was want de 2-3 was in geschenkverpakking. Kwestie van zeker op tijd te zijn voor sinterklaas. En dan het nieuws van de match, in de slotfase raakte Bart zijn eerste fatsoenlijke bal en werd het nog 3-3. Niet gewonnen dus maar dat is de schuld van den arbiter die ons een penalty gaf. Toch goed gedaan.

Zaterdag spelen we om 15u in en ook tegen Koersel. We komen om 14u samen in de Sporthal. Wie niet kan en den T1 niet verwittigt mag op Meeuwen kermis gaan proberen geen corona op te lopen. Overnachten kan bij Jeroen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Bert gaat mee op verplaatsing en we halen onmiddellijk resultaat!

OC 76 in Helchteren ontving ons afgelopen zaterdag. Het werd een stevige match waarin wij in de eerste helft zeker de betere kansen hadden. Alleen werden die mooie kansen telkens niet afgewerkt. Totdat de keeper van OC 76 in de fout ging en Bart hiervan kon profiteren. 0-1, een verdiende voorsprong. Maar helaas konden we die voorsprong niet houden tot aan de rust. Een mooie aanval van OC werd ook mooi afgerond vlak voor rust. 1-1 aan den halve. De tweede helft kregen we het moeilijker en hadden de mannen van Helchteren overwicht. Al kregen wij nog voldoende kansen om de winnenende te maken. Maar uiteindelijk is 1-1 misschien wel de juiste uitslag.

Zaterdag spelen we om 15.00 uur thuis tegen de klok Zolder. Verzamelen om 14.30u ane Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet Tony ene bok trakteren.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen