T1 Jacky verliest alweer de strijd voor “Ploeg van ’t Stad”!

Velen dachten op voorhand dat het afgelopen zaterdag het moment was om de veteranen de titel van “Ploeg van’t Stad” af te nemen. Fout gedacht!!! Den appollo is al meer dan 4 jaar aan het proberen, maar zo makkelijk krijg je die titel niet. Zoiets is alleen voor de echt goei weggelegd. We hadden hier en daar wel wat gekwetsten en mensen die niet konden, maar de mannen die er waren hebben een puike prestatie op de mat gelegd. Het begon veelbelovend met de eerste kans van de match meteen voor onze rekening. De mannen van den Apollo wisten wel wat tegengewicht te bieden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Integendeel, het was onze ‘lange’ die een lage corner van Alain perfect voor de man wist binnen te tikken. 0-1 en de stress en het gegrommel bij den Appollo nam toe. Het hielp precies wel een beetje, want ze kwamen sterker opzetten en wisten met een rake kopbal de bordjes weer gelijk te hangen. Maar voor diegene die beweren dat Tiki-taka-voetbal passé is en dat ze daar tegenwoordig op kunnen verdedigen, dikke zever! Kom dan maar eens naar de veteranen kijken! Tegen het einde van de eerste helft werd zowat heel de linkerkant van den Apollo opgerold met een prachtige combinatie die uiteindelijk enig mooi achter het steunbeun door Bart werd afgerond. 1-2 was dan ook de juiste ruststand.

De tweede helft begon lichtjes anders dan de eerste. Apollo zette alles op alles en dat was duidelijk te merken op het plein. We kwamen amper onder de druk uit en Niels moest ons verschillende keren recht houden. Toch wisten ze na een redding van Niels de rebound binnen te duwen. 2-2, het werd even link voor ons en het had een kantelmoment voor den Apollo kunnen zijn, maar dat was buiten onze militair Merken gerekend. Met zo éne kan je altijd naar den oorlog, hoe moeilijk ook. Met een perfecte kopbal versloeg hij Apollo-Yves. 2-3 en het gegrommel bij den Apollo nam weer toe. Maar deze keer hielp het niet. Integendeel, bij den Apollo werd kwistig met krachten gegooid terwijl ons middenveld rustig en slim geen meter teveel liep. Om onze overwinning nog wat krijgt bij te zetten, werd in blessuretijd nog eens den Tikki-takka bovengehaald. Een nog perfectere combinatie dan in de eerste helft werd op een typische Hugo-manier zalig, rustig in doel geplaatst. Een perfecte 2-4 overwinning in den derby van het jaar! Een verdienstelijke poging Apollo, maar als jullie nog eens ooit die titel terug willen zou ik toch voor ne andere T1 gaan ;-).

Zaterdag spelen we om 15u00 thuis tegen de Schuttersboys van Zonhoven. We spreken af om 14u30 in de sporthal.

Wie niet kan belt af bij T1 Jos.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.