Oefenen voor de derde en vierde helft in Delft

Zaterdag erg vroeg in de ochtend als normale mensen gaan slapen vertrokken wij naar een voor de meesten een onbekende bestemming. Bij een ochtendbiertje werd duchtig gediscussieerd waar de bus ons heen zou brengen en hopelijk ook terug. Gauw werd duidelijk dat we deze keer niet naar Duitsland zouden trekken maar naar Nederland. Om een uur of 9 kwamen we aan op onze ontbijtplaats, nog niet de eindplaats. Op het strand van Scheveningen gingen we ontbijten met zicht op zee, anders zou het maar een belachelijk strand zijn. We ontdekten ook dat 2 halve liters maar liefst 1€50 beterkoop waren dan 4 gewone pinten, zodoende geen tekening. Na teten zijn we wat op de pier gaan wandelen. De pier dat is zo een uitsteeksel in de zee, geen worm. Niemand durfde zich daar te wagen aan een bungeesprong of de death ride maar wel aan een terrasje. Ook den hollandse koning wou ons zien, maar dat zagen wij niet zitten. Van daaruit reisden we verder naar onze eindbestemming die de naam Delft zou dragen. Kan nu al melden dat tot ieders verbazing niemand een delftsblauw oog heeft opgelopen, zelfs ik niet. We gingen er wat cultuur opsnuiven en deden dat met een leuke boottocht. We zagen zelfs een scheve kerktoren en dat lag niet aan het drankverbruik, het was echt zo. Voorts een stad met een leuke geschiedenis en prachtige gebouwen. Des avonds gingen wij eten in een van die prachtige gebouwen, de bierfabriek. Eigen bier hadden ze mich daar en onze tap had de 10 liter gehaald, goed gedaan. Voorgerecht waren apenootjes die we, althans de schillen, op de grond mochten gooien. Dat moest ge een stel apen geen twee keer zeggen. Daarna hregen we een lekkere kip voorgeschoteld. De plaatselijke horeca nog wat steunen en voor dat we het wisten was het zondagmorgen. Na het ontbijt zijn we het delftsblauw museum gaan bezoeken. Interessant om te zien maar niet voor uwe portefeuille. In den achternoen kaapten de vrouwen een snortaxi, stel u daarbij voor wat ge wilt, en de mannen een terras met Belgische bieren. ’s Avonds aten we nog een stevige maaltijd nabij Breda en reden we zonder maar een druppeltje bier terug naar huis. Het was een prachtige reis met dank aan de organisatie en aan het buskoppel.

Zondag de derby tegen den apollo met een T1 met een roze jas. Om 10u, ja ’s morgens want die van den apollo mogen zaterdags toch niet op stap. Samenkomen om 9u30 in de Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt maakt een grote kans op een Zutendaals blauw oog.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.