1-20

Of heb ik het streepje ergens verkeerd gezet. Van de kantien en ook de kleedkamers was het meer dan 500m, 560m nl. wandelen tot aan de plein. Die kantien behoort trouwens toe aan de schuttersgilde van Koersel. Deze werd officieel gesticht op 6 oktober 1946. De leden legden toen 20 frank samen, nen halven euro voor de snotbellen. Voorzitter werd Louis Tielens en de eerste schutterskoning was Louis Luts, iedereeen heette toen Louis denk ik. In 1954 was er een revolutie om lid te kunnen worden: 100 frank lidgeld-nen halven euro + nog twee euro- plus een eenmalige traktatie van 30 liter bier. Dit is nog eens een idee. Awel vanuit deze kantien met een brok geschiedenis moesten wij 560m wandelen en nog terug ook. Gelukkig was er drank langs de plein en kwam er een prachtige oranje luchtballon overgevlogen. Landen kon niet vanwege een of andere voetbalmatch. Wij zijn allemaal terug in de kantien geraakt maar waar sommigen daarna hebben uitgehangen weet ik niet.

Zaterdag om 15u match in Oud-Termien. Om 14u samenkomst in de Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet een eenmalige traktatie van 50 liter bier geven.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.