We’re on fire!!!

We scheren hoge toppen tegenwoordig met ons veteranenploegske! De afgelopen 2 weken waren om duimen en vingers van af te likken!

Oud-Termien simpel opzij in generale repetitie

Zaterdag 29 oktober kregen we met Oud-Termien een ideale ploeg voorgeschoteld voor onze generale repetitie op weg naar ons allereerste internationale tornooi. Maar al snel bleek de tegenstand toch wel wat minder dan gedacht. Met enige moeite kon je nog zeggen dat het veldspel enigszins gelijk opging, al waren wij veel gevaarlijker en efficiënter voor doel. Het waren uiteindelijk 2 perfecte corners van Björn die even perfect werden binnen gekopt door Tom J., die voor een dik verdiende 0-2 voorsprong zorgden aan de rust. Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De Mannen van Oud-Termien probeerde wel, maar werden eigenlijk zelden echt gevaarlijk. Het was dan ook aan ons om uiteindelijk de 0-3 eindscore op het bord te zetten. Goei poging mannen van Termien, maat er zal toch dringend bijgetraind moeten worden als jullie nog eens van ons willen winnen ;-).

Vencedor do torneio de Sagres 2016!!!

Na onze geslaagde generale repetitie was het eindelijk zover. Al enkele jaren keken we ernaar uit en nu was het dan eindelijk zover. De veteranen van Zutendaal gingen een internationaal tornooi spelen in Sagres/Portugal! We konden het zelf moeilijk geloven, maar op 2 late slachtoffers na vertrokken we vrijdagmorgen met 20 man richting Portugal. Dankzij onze chauffeurs van dienst en een vlotte Ryanair-vlucht stonden we rond 14u00 op het strand in Faro. In de Wax Restobar hebben we daar dan iets kleins gegeten. Onze Portugese vriend Sergio kwam ons met een bus geladen met koude SuperBock ophalen en zette ons rond 18u00 af in Aparthotel Navigator. De lokale horeca maakte daarna kennis met de veteranen van Zutendaal. Enkele SuperBocken later en na het nipt overleven van ne Kalashnikov was het weer tijd om een kleinigheid te eten. Daarna was het voor iedereen op tijd het bed in om ’s anderendaags fris en monter op het tornooi te verschijnen. Of hoe is dat juist weer gegaan?

De dag erop bleek het toch net iets anders verlopen te zijn. De zeewind had tijdens  de bezoeken aan Cap St. Vincente en Fortenella de Sagres serieus werk om de hier en daar wat katers te verdrijven. Bij de éne lukte dat al wat beter dan bij de andere. ’s Middags op het tornooi werd net zoals bij de echte topploegen even een kort rustmoment ingelast voor de spelers om zich optimaal voor te bereiden op de eerste match tegen een Hollandse ploeg uit Den Haag. De technische staf koos echter voor een ‘Sagres-voorbereiding’ op de match. Beide voorbereidingen kwamen uiteindelijk perfect samen in een match die we droog met 0-4 (Tom J. 2x, Bart en Tom T.) wonnen van die Kezen. Het zoveelste feestje was weer een feit, want dit bleek ineens de halve finale te zijn en dus waren we geplaatst voor de finale! ’s Avonds werd door de dames van de Portugese veteranen heerlijk voor ons gekookt en demonstreerde Yves D. en Björn hoe je echt aan volksdans moet doen. Van verstomming zakte de webmaister door zijn stoel.

D-day, de dag van de finale was aangebroken! Maar eerst allemaal met de speedboot de Atlantische oceaan op, op zoek naar dolfijnen. En dol-fijn was het zeker! Na de tweede straat rechts, aan het rond punt rechtdoor, aan de T naar links en het daar nog eens gevraagd te hebben, vonden we dan toch een 30-tal dolfijnen. Die beesten waren zo gelukkig dat we ze gevonden hadden, dat ze een tijdje langs ons mee zwommen. Deze meer dan geslaagde activiteit gaf ons de nodige moed om aan de finale te beginnen. Eerst nog even naar de kleine finale tussen Houthalen en Den Haag kijken en dan was het tijd voor het hoogtepunt van het tornooi, de finale tegen de Portugese thuisploeg. De zenuwen gierden door de kelen. Zelfs de immer rustige T1 van dienst, Jacky, wist niet hoe hij zich moest houden. Maar ons hoogtepunt werd al snel door enkele serieuze scheidsrechterlijke blunders een nachtmerrie. Gevolg, in plaats van 0-1 voor te staan aan den halve stonden we 2-0 achter. Het was voor iedereen duidelijk wie het tornooi moest winnen. Maar dat was buiten de fantastische vechtersmentaliteit van onze veteranen en de steun van de andere ploegen gerekend. Zelfs tegen 13 man vochten we terug! Met een beetje geluk bracht Tom J. ons terug in de match. En even later maakte diezelfde Tom J. er al 2-2 van. Maar na een mooie vrije trap van de Portugezen waren we weer maar eens op achtervolgen aangewezen. En ja hoor, daar was onze onvermijdelijke Tom J. weer. Hij maakte er nog 3-3 van en de penalty’s waren een feit. In de penaltyreeks scoorde we ze allemaal en Johnny duwde de beslissende penalty zelfs vol zelfvertrouwen via de paal binnen. TORNOOI GEWONNEN!!! FEESTJE!!! En Boma deed er weer éne op!

De laatste dag was spijtig genoeg aangebroken, maar in onze overwinningsroes (en misschien nog wel ergens ne kater van den avond ervoor) stapten we zonder morren op onze ‘FC De Kampioen-bus’ richting Albufeira. Daar was het nog rustig nagenieten op een terras aan het strand in de blakende zon. Heerlijk! De ideale manier om een ideaal avontuur af te sluiten. Merci Veteranos de Sagres! (Foto’s en filmpjes volgen later.)

Zaterdag is het terug de gewone orde van de dag en spelen we om 14u30 in en tegen Opglabbeek. We komen om 13u30 samen in de sporthal.

Wie niet kan belt af bij Alain!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie