Tuur en Smeermaas, een winnende combinatie!

Felle wind en bergop, zo begon onze eerste uitmatch in Smeermaas. Maar ondanks dat waren we toch lichtjes de beter ploeg vermits we via Tom J. en Bart toch verschillende kansen bij elkaar voetbalden. Zo werd de uitgelezen kans op de 1-0 vakkundig de nek omgewrongen. En zoals één of andere voetbalwet beweert, krijg je dan het deksel op de neus ondanks enkele goede reddingen van onze keeper Yves. 1-0 achter. Zo gingen we ook de halve in. De tweede helft vonden we het goed geweest. We grepen de mannen van Smeermaas meteen naar de keel en zette telkens hoog druk. Het veldoverwicht was enorm. Als de mannen van Smeermaas één keer over de middenlijn zijn geweest is het veel. De kansen die we creëerden dankzij het overwicht werden helaas niet in goalen omgezet. We hadden een penalty nodig om redelijk diep in de tweede helft de 1-1 (Bjorn) te maken. Met het laatste beetje energie drukten we daarna nog stevig door voor de winnende. En dat resulteerde in de winning goal van El Turo. De man die een groot deel van zijn ‘actieve’ carrière in Smeermaas speelde, devieerde de bal buitenkantje rechts perfect in doel. 1-2, de dik verdiende overwinning stond dan toch vlak voor tijd op het scorebord.

Zaterdag spelen we om 15u00 thuis tegen Patro. We komen om 13u30 samen in de sporthal vermits we ervoor nog algemene vergadering hebben.