Ouwen aap maakt korte metten met Hutte Houthalen

Na de 1-11 overwinning van de week ervoor hadden we in de thuismatch tegen Hutte Houthalen toch wel iets te bewijzen. Het begon ook allemaal veelbelovend. In het begin van de match waren we zeker de betere ploeg. Maar toch kwamen we al voetballend niet echt in de buurt van de goal. Het was dan ook op een stilstaande fase dat Tom J. een perfecte vrije trap van Alain ook weer perfect wist binnen te koppen. Ene uit de boekjes! Maar daarna viel het toch redelijk hard stil. Er werd veel te snel voor de lange bal gekozen en te weinig gevoetbald. Dat was thans toch de manier om de mannen van Houthalen te verslaan. Dit bleek in de tweede helft. Niet dat het super liep, maar er werd iets meer gevoetbald en we kregen toch 3, 4 open kansen. Het was echter na het missen van één van die kansen dat Hutte op de counter wist tegen te scoren. Even later bijna een gelijkaardig scenario. Wij misten een dikke kans en die mannen maakten op de counter bijna de 1-2. Maar ook zij waren solidair en miste een open kans. Toen was het genoeg geweest voor Tuur. In de eerste helft nog als rechts achter en in de tweede helft dartelde hij als vanouds in de spits. Eerst duwde hij op aangeven van Bart de 2-1 binnen en even later tikte hij een bal die de keeper loste in doel. Hier konden de mannen van Hutte Houthalen niet mee lachen. Tuur werd zowaar omgedoopt tot ‘ouwen aap’ en jammer genoeg vonden ze het nodig om vanaf dan de wedstrijd naar de haaien te helpen. We probeerden nog even, maar na rood voor één van de mannen nam Kris de wijselijke beslissing om de match af te fluiten. Jammer, maar toch weer een overwinning bij op den teller.

Zaterdag spelen we om 14u30 uit tegen LSK Lanaken. We komen om 13u30 samen in de sporthal.