Voorspelling: dit jaar winnen we niet alle matchen.

Rotweer en een rotplein. Het noopte Tuur tot de uitspraak: ik ga een Alainke doen. En hij besloot lui te zijn en niet in te vallen. We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en voetbalden wat halve en hele kansen bij malkander maar scoren lukte niet. Dat deden die jing van Meeuwen wel vlak voor rust. Het verkleumde publiek kon dan in de cafe van een frisse pint genieten en kwam net te laat maar wel in de mood uit de mood. Zo zagen wij het doelpunt van Gert niet, die de 1-1 maakte. En dan was er ook nog Bart die vlak voor tijd scoorde. Spijtig genoeg had Meeuwen dan al 2 keer het doelhout geraakt, een lachwekkende penalty gemist en tot overmaat van ramp ook nor 5 keer gescoord. Zo stond er 6-2 op het bord en gingen we de boot en toch terug de mood in.

Opstelling:Yves v, Yves d, David, Jeroen, Niels, Tom T, Gert, Alain, Bjorn, Johan, Bart Scheidsrechter: Wuiles Toeschouwers: 11 Gools: 1-1 Gert, 6-2 Bart

Zaterdag geven wij Helchteren 75 partij om 14u30. Wij komen om 14u bijeen in de Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet 10 keer babysitten op Johan zijne jongste zoon.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Uw puntenkaart en die van de anderen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

We drinken ene op het nieuwe jaar

Vooreerst en ook voor het laatst dit jaar een gelukkig en vooral gezond 2022 van de voltallige redactie. We hopen dit jaar op vele overwinnigen en weinig kwetsuren, anders moet uw redacteurs meedoen. Geen verslag deze keer wegens geen match en mijn belevenissen tijdens de feestdagen bespaar ik u omdat ge anders jaloers zoudt worden.

Eerste match om in de mood te komen, is in het Meeuwen van onze Boma. Match om 14u30. Samenkomen om 13u30 in de Sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt mag zijn nieuwjaarsbrief niet voorlezen en krijgt dus gene nieuwjaarscent.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van januari zijn …

Jacky, hij wordt op 5 januari 53,

Marc V., hij wordt op 14 januari 57 jaar,

en Marc H., hij wordt op 24 januari 55 jaar.

Proficiat en schol!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Derby nipt verloren

Den apollo heeft tegen ons gewonnen met 2-1. Het gebruikte daarvoor alle ongeoorloofdde middelen. Het vervroegde het aanvangsuur zodat wij nog niet helemaal wakker waren en vaardigde 2 lijnrechters af omdat ze onze scheids niet vertrouwden. Zo kunnen wij het ook. Raf van den apollo opende dan wel de score, maar werd later in de match vakkundig gepoort, panna gelegd en door de benen gespeeld door Alain. Door Alain nota bene, hoe erg kunt ge afgaan. Na een overduidelijke strafschopfout, scoorde Niels de oververdiende gelijkmaker. Scoren zaterdag betkende ook door de benen gespeeld worden. Dus dit viel Niels ook te beurt, allen niet door Alain dus dat viel nog wel mee. Jammer genoeg viel op het einde van de wedstrijd nog de 1-2, en zo komt het dat we verloren van die snotjung. We zullen ook een rekening doorsturen aan den apollo voor de schade aan ons veld. Het afsteken van vuurwerk door hun hooligans heeft dat nl. fel beschadigd. Ondanks de nederlaag blijven wij de ploeg vant stad gewoon omdat wij dat verdienen.

Vanwege kerst- en nieuwjaar op zaterdag, wie verzint dat, hebben we 2 weken geen match. Wie nood heeft aan extra training dient zich tot de T1 te wenden. Op 8 januari herbeginnen we om 15u in Meeuwen. Om 14u inne Sporthal dan. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt mag de eerste van het nieuwe jaar geven. Maar dat zijn zorgen voor volgend jaar. Prettige feestdagen en haad oech gewronge.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Geslaagde generale

Tegen de tuinwijkers van Zonhoven speelden we een goede generale repetitie voor de match tegen den apollo. Zelfs luie Alain speelde een volledige match. Bart opende al snel de score waardoor wij 1-0 voorkwamen. Kristiaan scoorde de 2-0 na een prachtige assist van Mike, met een gekwetste knie of zoiets. Tom T, de enige Tom op het plein waardoor die T eigenlijk niet nodig was. Maar ja tis dan maar voor zij die het niet nodig vonden om aanwezig te zijn. Kristiaan dacht ik ga ook nog eens scoren en deed dit zelfs 2X waardoor het plots 5-0, 5-1 of 5-2 stond. Ik weet dat niet meer want niet opgeschreven in mijn boekske en al helemaal vergeten. Feit is dat we met 6-2 wonnen. Tuur scoorde nog op strafschop met een echte Panenka, na een reuzeschwalbe van Tom, geen T nodig en ge weet waarom. Schwalbe betekent zwaluw in het Duits maar Tom viel meer als een dooi mus, maar dit geheel terzijde.

Zaterdag om 14u30 tegen den apollo om 14u30. Samenkomst om 14u inne Sporthal,ONS clublokaal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet de schoenen van de apollo gaan poetsen en dit op zondagmorgen 9u behalve die van Noël Stulens want die is naar verluidt altijd te laat.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Pot dreddelvoetbal gewonnen

Neen het was niet tegen Hasselt, daar waren vier russen komen opdagen. Dan maar in het geheim een match tegen de U21 van Heusden regelen en vooral niks laten weten. Goed gedaan Alain, die ook nog eens lui is. Op een nat en quasi onbespeelbaar veld gingen we toch aan de slag. We kwamen o-1 achter omdat de bal in de modder bleef steken. Al gauw maakte Kristiaan de 1-1 en Mike de 2-2, nadat we uiteraard 1-2 achter waren gekomen. Tom T. pegelde de 3-2 binnen en Kristiaan maakte de 4-4. Kan u nog volgen? Die ander maakten tussendoor ook doelpunten maar ik ken die lui, andere lui dan Alain, niet. David scoorde met de kop, heeft hij die ook nog eens nuttig gebruikt, de 5-5. Tussendoor pakte John uit met een spectaculaire sliding. Was nog leuker geweest als er een bal in de buurt was, maar voor de eerste keer was John sneller dan de bal. Na nog doelpunten van Yves en Mike was de 7-5 eindstand een feit en konden we de kantien in. Had ik al verteld dat Alain lui is, hij wilde niet opkomen?

Zaterdag spelen we waarschijnlijk tegen Tuinwijk Zonhoven. Om 14u30 samenkomst in de sporhal om om 15u te voetballen. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet een punt zuigen aan een schuppesteel.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Zware hoogtestage moet vruchten afwerpen

Vorig weekend geen match maar een hoogtestage in het bergdorp Houffalize. We vertrokken des morgens in de sporthal ne een jat koffie en ne chocomelk voor de T1, verschil moet er zijn. Met 16 zijn we vertrokken en halfweg ongeveer hadden we een welverdiende plas- en vooral drinkpauze. De eerste pinten en zwaardere varianten werden genuttigd. Sommigen toonden al meteen karakter en dronken een lekkere Brand. Uw verslaggever dronk een donkere Le Fort van 9% omdat hij een Westmalle te zwaar vond. Nu ja na wat gezeik tegen de bomen trokken we verder naar de sneeuw die er volgens Bert met hopen lag. En inderdaad op den brak frituur lag er sneeuw. In Houffalize lag er geen vets sneeuw, getrukkeerde foto wat Bert gekregen heeft, fake nieuws, ook wij ontkomen er niet aan. Aangekomen in onze thuishaven voor de stage, Café Courreur, toepasselijke naam voor een voetbalstage, checkten we in en dan was het tijd voor het middagmaal, pasta volgens eigenaar Pé. Rare pasta bij die Walen dachten we, want ons leek het op forel op een bedje van rijst en enkele gekleurde stengels. Nu goed het was heel lekker en het leek een echte sportmaaltijd, wat weet ik daar nu van. Dan was het tijd voor de eerste en ook enige, tenzij ’s nacht uw bed terug vinden ook een sport is, sporttraining. Pé had lang gezocht, maar hij had uiteindelijk een sporthal ZONDER cafetaria gevonden voor ons. Wedstrijdje zaalvoetbal tussen de jong met een oude doelman, ik dus, tegen douw met een iets jongere keeper, Yves. De jong hebben natuurlijk gewonnen al dan niet dankzij de kieper. De stand weet ik niet meer zeker want boekje niet bij. Trug in ons hotel zat de enige echte Boma aan de toog en waren we dus met 17. Het nuttigen van enkele drankjes begon en na ene bok of 20 kregen we dan een lekkere winterbarbeque. Alles op, dan konden we beginnen met Tony’s Begaaide Kwis. Het niveau van de vragen lag zo hoog dat de aanwezige Nederlands met een lomp gevoel naar bed gingen. Tuur werd uiteindelijk de winnaar en won een half varken. Voor David, die en de wedstrijd en de finale van de kwis verloren had zat er niets anders op dan in de drank te vliegen. Omwille van de teamgeest vlogen wij mee. Er volgde een feestje dat mij deed denken aan een kennel Dalmatiers, veel zwarte vlekken gezien. Na wat pintjes en een citroen- en crème brûlé jenever genoten we van een verdiende nachtrust. Na een stevig ontbijt is de harde kern nog ene of twee gaan drinken bij Nounou en dan trug naar huis. Een geslaagde hoogtestage.

Zaterdag spelen we tegen Hasselt om 15u. Om 14u30 samenkomst in de sporthal. Wie niet kan en de T1 niet verwittigt moet de ganse avond, allez tot 21u toch, over moeilijke onderwerpen met slimste veteraan Tuur praten.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De jarigen van december zijn…

Yves D. wordt op 3 december 40!!!,

Bart H. Hij wordt op 6 december 48 jaar,

Boma, hij wordt op 28 december 67 jaar,

Danny, hij wordt op 30 december 54 jaar!

Proficiat en Schol!!!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Sterspeler opsluiten in de kantien helpt niet

Gingen wij eens ne keer voetballen in Zonhoven en we hebben nog gewonnen ook met 2-3. Onze pint was nog niet leeg en we zaten nog in de kantien, of de 0-1 was al gevallen. Bart scoorde na een volgens Tom T. zeer slechte voorzet van Niels. Tja de beste stuurlui staan aan wal natuurlijk. Daarom dat ik daar ook meestal sta. We domineerden vlot de eerste helft maar scoren deden we niet meer. Dan maar weer de kantien in voor ene Martens pils. Tuur ging zich concentreren in het kleinste kamerke om een gretige invalbeurt te maken. De tegenstander had dit in de mot en probeerde ons te saboteren door de kantien te sluiten en Tuur daar alleen achter te laten. In Zonhoven hebben ze blijkbaar geen veegtelefoons, want ze waren stomverbaasd dat Tuur onze T1 kon bellen. Moest ik daar opgesloten zijn, ja ge kent mij he. Na de bevrijding kregen we ook nog een volgens ons terechte strafschop. Panenka van Kristiaan en dus 0-2. Genoeg dacht den arbiter, ik ga knoeien. Hij gaf de tegenstander twee ( 2 !! ) penalties waarvan er minstens 1 zeer ontercht en lachwekkend was. Zeikzak dacht Niels luidop en een rood kartonnetje verscheen onder zijn neus. Vanachter het al lang niet meer gewassen venstertje van de kleedkamer zag hij dat Johan in de allerlaatste minuut de 2-3 scoorde. Oververdiend. Alweer gewonnen dus. Maar goed dat Kris niet mee was, als hij daar Martens pils gedronken zou hebben zou het ook gene goeie arbiter meer zijn.

Volgende zaterdag hebben we geen wedstrijd. Val dus de T1 niet lastig met te zeggen of ge komt of niet. Als ge de T1 toch verveelt met uw berichten moogt ge de volgende match fluiten met ene bak Martens in uwe gielis. We gaan wel op hoogtestage in Houffalize en vertrekken zaterdag om 10 uur aan de sporthal.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen